Zomerthema’s

2016: Op de achterbank of op de camping

De hele zomer lang, elke week een ander thema qua boeken die leuk zijn voor op de achterbank op weg naar je vakantie bestemming, of als je je vakantie bestemming bereikt hebt. Maar natuurlijk kun je de boeken ook gewoon thuis lezen.

De Thema’s:

2017: Ik ga op vakantie naar….

Ben je wel eens op vakantie geweest vanaf je eigen bank en bed? Ja het kan echt.
Aan de hand van boeken kun je de hele wereld over reizen. In de zomervakantie van 2017 hebben we een wereldreis gemaakt en elke week een ander land bezocht.
Aan de hand van zeven boeken zijn we heel veel te weten gekomen over de landen waar we naar toe gereisd zijn en konden we ons inbeelden dat we echt in een bepaald land op vakantie waren. Sommige boeken kun je zelf lezen, sommige zijn om voor te lezen en sommige boeken zijn om samen te lezen. Maar naast gewone voorlees- en leesboeken is er bij elk thema ook een kookboek, knutselboek, weetjesboek en zelfs een cd met muziek er bij.

HIER vind je de landen waar we naar toe reisde.

2018: Wat te doen deze zomer? Uitstapjes

Er is zo veel te doen in de zomervakantie. Elke week gaan we iets anders doen, nou ja, ergens anders over lezen. Er zijn zoveel mogelijkheden voor uitstapjes of plekken waar je in de zomervakantie naar toe kunt gaan.

2019: Ik zie ik zie als ik op safari ga…

2021: Dingen die je niet op school leert

Tijdens het zomerthema van 2021 staat er elke week een onderwerp centraal waar je op school vrijwel niks over leert, maar die toch er interessant en leerzaam zijn.