Zelf lezen boekentips

Lezen en leren lezen is niet voor alle kinderen even makkelijk of van zelf sprekend. Kinderen die moeite hebben met leren lezen hebben vaak ook geen plezier in lezen. En dit helpt weer niet bij het goed leren lezen. Een soort neergaande spiraal.

Maar lezen is lezen, en dat kan in heel veel verschillende soorten boeken of over heel veel verschillende onderwerpen. Leeskilometers maken hoeft niet alleen maar in de standaard ‘leren lezen’ boekjes.

Op zoek naar boekentips om zelf lezen weer leuk en interessant te maken.

Ik lees graag geschiedenisverhalen (AVI Start / M3 / E3 /M4 / E4)

Ik lees graag geschiedenisverhalen (E4 / M5 / E5 / M6 / E6)

Ik lees graag informatieve/weetjes boeken (M4 / M5 / E5 / M6)

Ik lees graag spannende verhalen (M3 / E3 / M4 / E4)

Ik lees graag avontuurlijke boeken van Dolfje Weerwolfje (E4 / M5 / E5 / M6)

Ik lees graag avontuurlijke boeken van Geronimo Stilton (AVI Start / M3 / E3 /M4 / E4)

Ik lees graag boeken over piraten (E5)

Ik lees graag stripboeken (AVI Start / M3 / E3 /M4 / E4)