14 juni: Naar Zuid-Afrika

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

img4281_09Over twee weken zit ik in het vliegtuig om twee maanden vrijwilligerwerk te gaan doen in Durban, Zuid-Afrika. Ik ga naar een project dat Palm Tree heet. Dat wordt al enkele jaren gesteund door de Nederlandse Stichting Be-More.
Palm Tree is een klein project, 18 jaar geleden gestart door Ross, een moeder met drie eigen kinderen. Nadat haar kinderen op eigen benen stonden, heeft ze zich het lot van andere kinderen aangetrokken. In de afgelopen jaar heeft ze op deze manier 15 kinderen onder haar vleugels genomen en opgevoed.
Een paar jaar terug is hier een day care centre bij gekomen voor kinderen uit de nabij liggende townships zodat moeders op zoek kunnen naar een baan en uiteindelijk kunnen werken. Sinds twee jaar biedt ze ook aan maximaal zes babies een thuis in de tijd dat zij wachten op een adoptiegezin.
Zoals je kunt begrijpen is er een heleboel werk te doen en kunnen ze alle steun gebruiken zowel fysiek als financieel.
Je kunt HIER meer lezen over het project en mocht je over mijn ervaringen in Zuid-Afrika willen lezen, dan kun je mijn BLOG lezen die ik bij ga houden.

 

Natuurlijk kun je begrijpen dat ik in de komende twee maanden minder tot geen tijd heb voor Matty’s Leukste Kinderboek.
Ik ga twee maanden lang enorm genieten en ik wens jullie ook allemaal alvast een fijne zomervakantie met hopelijk veel lees- en voorlees plezier!
In September ben ik weer terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *