Wie ben ik

Ik ben Marije, de bedenker en beheerder van Matty’s Leukste Kinderboek. Ik ben afgestudeerd pedagoog en ben in 2011 bij een buitenschoolse opvang gaan werken. Hier kon ik mijn passie voorlezen veel inzetten en dat heb ik ook gedaan.

In februari 2012 ben ik begonnen met mijn blog Matty’s Leukste Kinderboek om boeken te bespreken en voorlezen te stimuleren.

Ik lees zelf graag, maar ook in mijn werk met kinderen lees is veel samen met de kinderen. In de eerste plaats vind ik het zelf leuk om kinderboeken te lezen en vind ik het gezellig om samen met kinderen te lezen. Zo aan het eind van de middag als de rust is terug gekeerd en de kinderen moe aan het worden zijn. Dan haal ik mijn voorleesboek te voorschijn en settel ik me op de bank. Al snel kruipen de kinderen naast me op de bank of op schoot.

Jip en Janneke, Pinkeltje, Woezel en Pip, Kikker, maar ook de minder grote namen en favoriete voorleesboekjes uit mijn eigen jeugd.

Ik ben van mening dat boeken en verhalen een belangrijke rol spelen in het opgroeien van kinderen. Het voorlezen of lezen van een boek met kinderen is niet alleen gezellig en ontspannend het kan ook stof bieden tot een leuk gesprekje of als aanknoop punt gelden voor serieuze of moeilijke gespreksonderwerpen zoals de dood, scheiden of ander zijn. Misschien dat het voorlezen van boeken niet altijd tot een praatje leidt, maar het kan ook op de fantasie van kinderen inspelen, wat je terug kunt zien in hun spel. Daarnaast biedt een boek ook ontwikkelingskansen voor kinderen. Uitbreiding van de woordenschat, het leren tussen werkelijkheid en fantasie en nog veel meer.

 

Ik ben op zoek naar een baan.
Als ik mijn ideale baan zou hebben gevonden, dan werk ik bij een kleine organisatie of binnen een klein team van een midden-grote organisatie, in een disciplinair team.
Mijn doelgroep is kinderen en hun gezin/opvoedingsomgeving en ik werk preventief en vraaggericht. Ik heb een educatieve rol gericht op ontwikkelings- en taalstimulering (spelenderwijs ontdekken en groeien).