herhaling herhaling herhaling

5OhxTffZ37DNWkfE1mTmLfvVBxbFicJsWF8r5jzaUyZs!M!e6RpRh1l9FDGmVK2zXqzCzid5HPMGevcK1sIpnTMSaCi2dg0YOXTp3JnrGVo=Aan het eind van de middag lopen een paar van de kleuters te wachten tot ze worden op gehaald. Ze hebben geen zin meer om te spelen of te tekenen dus stel ik voor om een boekje te gaan lezen. Anne vraagt om Jip en Janneke, maar vandaag heb ik m’n boek bij me. Samen met Noa zoekt ze een boek uit de boekenkast. Ze komen terug met ‘Paddington naar het circus’, een boekje dat ik al zeker 10 keer heb voorgelezen!
 Anne kruipt op schoot en Noa en Janneke kruipen bij me op de bank. Noa en Anne vullen het verhaal zo nu en dan aan met wat ze op de grote kleurrijke platen zien staan, terwijl ze alle drie aandachtig luisteren.
Ondertussen komt de moeder van Anne binnen en ziet mij met de drie meiden zitten. Ze zegt niks en geniet even van het zien van haar dochter. Anne heeft haar moeder nog niet gezien want met een verhaaltje erbij heeft ze ineens niet zo heel veel haast meer om naar huis te gaan.

Heerlijk toch om de tijd sneller te laten gaan wanneer je leest. Tenminste het lijkt vaak zo omdat je lekker bezig bent en niet meer zit te wachten. Even aan het werkelijke tijdsbesef ontsnappen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *