BoekStart

Het begint met lezen

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke programma BoekStart voor baby’s stimuleert dit. De Bibliotheek speelt hierbij een centrale rol. Klik hier voor meer info: flyer Baby’s houden van boeken! Ook in het Arabisch, Engels, Frans, Pools, Spaans en Turks beschikbaar.

BoekStart

  • Een leesbevorderingsprogramma voor ouders en kinderen 0-4 jaar
  • Gratis BoekStartkoffertje voor baby’s, bibliotheeklidmaatschap en BoekStarthoek in de Bibliotheek
  • Adviezen om met je kindje te genieten van lezen en boekentips
  • Uitgevoerd door de Bibliotheek, ondersteund door de gemeente en het consultatiebureau
  • Speciale ouder-en-kind-bijeenkomsten in de Bibliotheek
  • Uitgebreid programma in de kinderopvang

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW.

Wel zo fris!

De babyboekjes worden na uitleen door de Bibliotheek gereinigd.

BoekStart in de kinderopvang

BoekStart stimuleert ook het voorlezen aan baby’s en peuters in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Kinderen vinden het leuk om met z’n allen voorgelezen te worden. Een rustig momentje op een drukke dag.

Als ouder kun je ook vragen wat het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal waar je kindje naar toe gaat doet aan voorlezen. Hebben ze bijvoorbeeld een gevarieerd boekenaanbod, kunnen de kinderen zelf boeken pakken en maken ze iedere dag tijd vrij om voor te lezen.

Bron: BoekStart