Makkelijk Lezen

Zomerthema’s

Nog maar 3 weken en dan gaan alle kinderen al weer naar school. Voor sommige kinderen is vandaag de eerste school dag weer. Daarom een toepasselijk thema: Makkelijk Lezen.

De makkelijk lezen boeken van zomerthema 2016 op een rij:

De reis van Rat – Paul van Moor
“De reis van rat” is een spannend en grappig verhaal over Rat en zijn reisgezellen Beer en Mees. Dit boek is speciaal geschreven voor beginnende lezers met alleen maar een-lettergreep woorden.

Junior Suske en Wiske: superneuzen – Pieter van Oudheusden
Er zijn zo in de begin jaren (en later natuurlijk ook nog) veel kinderen die niet zo graag een heel boek lezen, maar liever een stripboek pakken waar ook nog heel veel plaatjes in staan.
Ook voor de beginnende lezers zijn er leuke stripverhalen geschreven.

Koen de Kikker – Okkie Noordhuis-Noordhof
Ik ben Koen, Koen de kikker. Ik woon in een brede sloot. Er zijn ook twee eenden in de sloot. Aan de andere kant van de sloot staat een mooi huis. Daar wonen een vader en moeder en twee kinderen

Oma Toos in Spanje – Reina ten Bruggenkate
Oma Toos danst van vreugde. Ze mag met Marc en Fleur mee naar Spanje! Ze vindt alleen één ding erg verdrietig: haar katten mogen niet mee. Maar gelukkig zijn er in Spanje katten genoeg.

Pak me dan – Paul van Loon
Paul van Loon is natuurlijk een hele bekende kinderboeken schrijven, maar wist je ook dat hij hele makkelijk boeken schreef voor de kinderen die nog niet zo goed kunnen lezen en nog hard aan het leren zijn?

Nog een mop – Eric van Os
een leuk moppen boekje, want ook moppen kun je lezen.
Nog een mop van Eric van Os

 

Ben en Fleur in het circus – Isabel van Duijne
Eerste leesboekje (AVI-E3) met woorden van maximaal drie lettergrepen. Een leuk boekje dus voor alle kinderen die afgelopen jaar in groep 3 hebben gezeten en nog even vlak voor ze aan groep 4 gaan het lezen willen opfrissen.