Vakantie avonturen

Zomerthema’s

In deze week gaan we zeven boeken bekijken waarin de hoofdpersoon allerlei avonturen beleeft op vakantie.

Hier de Vakantie Avonturen van zomerthema 2016 op een rij:

Het goud van de Navajo – Suzette Boyer
Op zomerkamp in de VS! Dat klinkt super! Maar Jesse heeft er eerlijkgezegd helemaal geen trek in.Tegen zijn zin reist hij dan ook samen met zijn tweelingzus Luna naar Arizona voor een vakantie in Camp Santa Fé.

Het grote boek van Akimbo in Afrika – Alexander M.
Ben jij ook zo benieuwd wat voor avonturen je in Afrika zou kunnen beleven en of kinderen daar hetzelfde doen als wij hier?
Lees dan het spannende en grappige verhaal van Akimbo, een Afrikaans jongetje die allerlei bijzondere avonturen beleeft.

De verborgen stad – Thea Geronimo
Paulina moet plotseling naar Peru afreizen om een oude vriend, een archeoloog, te helpen die in gevaar verkeert… en de Thea Sisters laten haar natuurlijk niet alleen gaan. Op hun zoektocht naar de archeoloog, belanden de vijf vriendinnen in het oude Machu Picchu.

De Duivelsvork – Suzette Boyer
De vijf vrienden Diego, Jesse, Luna, Stella en Yves gaan weer op kamp. Dit jaar gaan ze naar Camp Al Andaluz.
Camp Al Andaluz is niet zo onbekend voor de vrienden als de vorige twee kampen. De broers van Diego zijn er ook allemaal geweest. Er zijn toen rare dingen gebeurd want na het laatste bezoek van Diego zijn broer is de doolhoftocht afgeschaft. Wat er precies gebeurd is weten de vrienden niet, maar juist dit versterkt hun nieuwsgierigheid.

Raf – Anke de Vries
Raf is de speelgoedgiraf van Benjamin. Benjamin is helemaal verzot op zijn knuffel en neemt hem overal mee naar toe. Maar dan op een dag verdwijnt Raf plotseling. Raf blijkt op reis te zijn en Benjamin krijgt regelmatig een anzichtkaart van zijn lievelingsknuffel. Hierin vertelt Raf over al zijn avonturen die hij beleeft op zijn lange reis.

Kikker en de Horizon – Max Velthuijs
Rat staat op een heuvel en keek over het land naar de horizon. Wat is de wereld toch mooi, denkt hij. Het wordt tijd dat ik weer eens op reis ga! Kikker wil dolgraag met hem mee. En zo trekken de twee vrienden de horizon tegemoet. Maar Kikker vindt dat het wel erg lang duurt voordat ze er zijn. En hoe zou het thuis met iedereen gaan?

De verborgen stad en andere verhalen – Victoria Jong
Laat je verrassen door de fantasie van deze jonge auteurs. Ze voeren je mee van mars naar de maan, naar verhalen over draken en kabouters, en dat allemaal via uitvindingen en tijdreizen.
43 leuke verhalen door de leerlingen zelf geschreven.