Thema: Verkeer

Bijna iedereen in ons land hoeft maar een beperkt aantal stappen buiten de eigen deur te zetten om te maken te krijgen met het verkeer. Verkeer in welke vorm dan ook: voetgangers, fietsers, autoverkeer, vrachtverkeer, treinen, verkeer op het water en verkeer in de lucht.
Bij peuters loopt het allemaal nog niet zo vaart. Zij dribbelen en rennen rond, trappen op hun driewieler en rijden op loopfietsen.
In het thema verkeer sluit Piramide aan bij wat peuters in het verkeer meemaken.

Basisbegrippen:
lopen – de benen – de fiets – de kar – bellen – tring – de buggy – fietsen – de bel – de auto – de vrachtauto – broem – toet – het wiel – het stuur – sturen – de bus – de trein – instappen – uitstappen – het vliegtuig – de boot – het water – stop – rijden – vliegen – varen – de lucht – een hand geven – vasthouden – oversteken.

Uit het projectboek:

Tijn op de fiets – Betty Sluyer:
Wat is het leuk voorop de fiets van mama! Tijn ziet een vrachtwagen en auto’s, een trein en een boot en heel hoog in de lucht… een vliegtuig.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Anna in het verkeer – Kathleen Amant:
Vandaag gaat Anna samen met mama naar de stad.Ze gaan met de fiets.Mama rijdt en Anna zit achterop.In de stad is het druk en er is veel lawaai.Anna en haar mama kijken altijd goed naar links en rechts,lopen op de stoep en steken over op het zebrapad.Een vlot verhaal over hoe je je moet gedragen in het verkeer.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Andere prentenboeken:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *