Dingen die je niet op school leert – Goochelen en Illusies

Terug naar: Dingen die je niet op school leert.

Tijdens het zomerthema van 2021 staat er elke week een onderwerp centraal waar je op school vrijwel niks over leert, maar die toch er interessant en leerzaam zijn.
Deze week zoomen we in op goochelen en Illusies.

“Goochelen is de kunst van het schijnbaar onmogelijke. Het is vanouds een straat- en podiumkunst, waarbij door middel van vlugge hand- en vingerbewegingen een bedrieglijk, vaak optisch effect wordt gecreëerd. Iemand die de kunst van het goochelen beoefent noemt men een goochelaar of illusionist.”
Bron: Wikipedia

Een illusie is een schijnbare werkelijkheid of een onjuist idee van de werkelijkheid. Het beeld dat iemand van de werkelijkheid heeft is gebaseerd op diens waarnemingen via de zintuigen en verwerking van deze signalen in de hersenen. Illusies zijn dus gebaseerd op foutieve waarnemingen van reële externe prikkels.
Bron: Wikipedia

Bij goochelen en illusies draait het er dus om, om iemand voor de gek te houden zonder dat ze het merken of ze iets te laten geloven dat eigenlijk niet kan.
Hoe leuk zou het zijn als jij dit ook kunt leren. Nou dat is mogelijk met de 7 boeken die ik voor jullie heb geselecteerd.

De Beste Goochelaar van de wereld – Matt Edmondson 
In dit boek lees je een spannend verhaal en tegelijkertijd leer je spectaculaire trucs: een voorwerp laten verdwijnen, gedachtelezen, een kaarttruc uitvoeren, de toekomst voorspellen en meer!

Houdini voor kids – Frank van Ark 
Goocheltrucs? Die maak je simsalabim helemaal zelf. Met behulp van dit geweldig leuke boek. Bijna alle spullen die daarvoor nodig zijn, liggen al in de keukenla, handwerkkist of hobbydoos. Met garen, een lege fles, een bankbiljet, paperclips, kralen, papieren of plastic bekertjes, een muntstuk, een veiligheidsspeld, papieren zakdoekjes, elastiekjes, plakband enzovoort, enzovoort worden in een wip tientallen trucjes gemaakt.

……

Mindf*uck – YouTube 
Wil je mindf*ck trucs leren van Victor Mids? Kijk dan naar de filmpjes op dit youtube kanaal.
Lees vervolgens op de bijbehorende site hoe je vele van deze mindf*cks zelf kunt leren.
.

Escher, tovenaar op papier – Bruno Ernst 
In dit kinder-kunstboek slaagt Escher-kenner Bruno Ernst erin de jongste generaties te winnen voor de tovenaar op papier. Tot in detail leidt hij kinderen door beroemde en minder bekende prenten, zonder de magie ervan aan te tasten. Integendeel: de eindeloze vindingrijkheid van Escher zorgt ervoor dat de betovering intact blijft.

Tekenboek optische illusies – Emmi M. Visser 
In dit tekenboek maak je kennis met 15 verschillende optische illusies en tekentechnieken. Omdat zelf doen de beste manier van leren is, leidt elk hoofdstuk je stap voor stap door het proces heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *