Dingen die je niet op school leert

Tijdens het zomerthema van 2021 staat er elke week een onderwerp centraal waar je op school vrijwel niks over leert, maar die toch er interessant en leerzaam zijn.

Survivallen in de natuur 
Ben je in de zomer ook zo blij met de schaduw die de bomen je brengt of voor de mooie kleuren van de bloemen? Ik wil, maar de natuur is meer dan dat. Deze week leren we van alles over de natuur, allerlei dingen om te survivallen in de natuur.

Proefjes
Proefjes kunnen allerlei spannende dingen zijn waar je nieuwsgierigheid van gaat stuiteren ?
Proefjes zijn vaak natuurkundige en scheikundige proefjes die je makkelijk thuis kunt doen. Iedereen heeft op school vast wel een proefjes gedaan, maar heb je het ook thuis gedaan? en heb je ook al nieuwe proefjes geleerd?

Sport (olympische spelen)
De Olympische spelen staan natuurlijk voor 100% in het thema van sport. Maar niet zomaar iedere sporter kan mee doen. Alleen de allerbest van de beste sporters doen mee. De meeste sporters kunnen er alleen maar van dromen, maar zullen nooit goed genoeg zijn. Maar dat betekend niet dat je altijd moet proberen je dromen te bereiken.

Klimaat en milieu
Het klimaat, het milieu en de natuur hebben een grote invloed op elkaar, kunnen niet zonder elkaar en zijn belangrijk voor elkaar.

Menselijk lichaam
Het menselijk lichaam is een bijzonder ‘apparaat’, of misschien wel een wereld op zich. Er gebeurt zo ontzettend veel in ons lichaam. Denk bijvoorbeeld aan alle bloedvaten in je lichaam, de ademhaling, het kloppen van je hard, het groeien van je haar, en je hersenen die non-stop werken.

Goochelen en Illusie
Bij goochelen en illusies draait het er om, om iemand voor de gek te houden zonder dat ze het merken of ze iets te laten geloven dat eigenlijk niet kan.
Hoe leuk zou het zijn als jij dit ook kunt leren. Nou dat is mogelijk met de 7 boeken die ik voor jullie heb geselecteerd.

Filosoferen met kinderen
‘Filosoferen is nadenken en praten over vragen waarop niet één juist antwoord is te geven. Wat je kunt doen, is je eigen antwoord zoeken, die formuleren en delen met anderen om te zien of het antwoord voor andere het zelfde is of niet.’

Mensenrechten
Voor deze week en dit thema heb ik zeven boeken verzameld over deze onderwerpen. Boeken vol verhalen over hoe en waar mensen zich niet aan deze rechten houden en over mensen (volwassenen en kinderen) die strijden voor deze rechten.