Dingen die je niet op school leert – Sport

Terug naar: Dingen die je niet op school leert.

Tijdens het zomerthema van 2021 staat er elke week een onderwerp centraal waar je op school vrijwel niks over leert, maar die toch er interessant en leerzaam zijn.
Deze week zoomen we in op sport. Dit vanwege de Olympische spelen natuurlijk

Van 23 juli tot 8 augustus zijn de Olympische zomerspelen van 2020. Ja dat is geen typ fout, het is echt 2020. Vorig jaar kon vanwege corona de Olympische spelen niet doorgaan, daarom hebben ze deze verschoven naar deze zomer.

De Olympische spelen staan natuurlijk voor 100% in het thema van sport. Maar niet zomaar iedere sporter kan mee doen. Alleen de allerbest van de beste sporters doen mee. De meeste sporters kunnen er alleen maar van dromen, maar zullen nooit goed genoeg zijn. Maar dat betekend niet dat je altijd moet proberen je dromen te bereiken.

Ik heb deze week zeven boeken over sporten, dromen van succes en andere dingen rond om sport voor jullie uitgezocht:

Dromen van succes – Barbara Barend 
Hoe groeide Sven Kramer op? Waar droomde Tom Dumoulin van als kind? Wanneer ontdekte Dafne Schippers haar talent, en wanneer werd echt duidelijk dat Ireen Wüst topsporter zou worden? Een leuk, vrolijk en leerzaam boek over de weg van kind tot sportheld.

Sport is top – Fiona Rempt 
Langs de kant van het veld, de baan of de zaal hoor je vaak: het is maar een spelletje. Toch is sport voor sommigen heel serieus. Zij dromen ervan om kampioen te worden. Natuurlijk heb je daar talent voor nodig, maar training en voeding zijn ook belangrijk. Het zijn soms maar kleine dingen die het verschil maken tussen ‘topsport’ en ‘sport is top’.

Dansen is stoer man – Sanne de Bakker 
Dansen alleen voor meisjes? Nee, joh! Dansen hoort óók bij jongens. Hiphop, popping. Je leest er alles over in dit stoere boek voor dyslectische kinderen van 8-12 jaar. Wist je dat er een land is waar agenten balletles krijgen? Zo leren ze zich mooier bewegen als ze het verkeer moeten regelen. Dansen hoort echt bij ons. Denk maar aan hiphop of popping.

Meiden schieten raak – Vivian den Hollanders 
Het zijn familiedagen bij de club waar Kim voetbalt. De meiden hebben het super naar hun zin: ze eten pannenkoeken en maken een kampvuur. En helemaal leuk is dat ze allemaal blijven kamperen op het veld, ook de jongens van de club. Dat wordt een tof partijtje voetballen in het donker!

Maffe Sporten – Danielle Schothorst 
Overal in de wereld verzinnen mensen de gekste sporten. Met kaas de berg afrollen, is dat een sport? Ja, net als olifantenpolo. Een deel van die sporten is nu verboden, zoals dwergwerpen. Toch zijn er nog genoeg maffe sporten over.
Kun jij na het lezen van dit boek zelf een nieuwe, maffe sport bedenken? Laat het mij weten.

De beste crossbaan ooit – Jorgen Hofmans 
Sam en Roel wonen in een doodsaaie wijk. Gelukkig is er wél een crossbaan. De meest waanzinnige ooit! Dan horen Sam en Roel dat er nieuwe huizen komen. Precies op de plek van hun crossbaan!

 

Meisjes en sport – Rachel Ignotofsky 
Dit prachtig geïllustreerde en educatieve boek belicht de verwezenlijkingen en verhalen van vijftig onbevreesde vrouwelijke atleten doorheen de jaren, waaronder pioniersters, Olympische medaillewinnaars en recordhoudsters.

Sportactiviteiten om zelf te gaan doen.
En natuurlijk niet te vergeten, mijn blog vol sportieve tips om thuis of op de camping te doen. De tips zijn afkomstig van: jouw.teamsportservice.nl

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *