Hallo Wereld

Zomerthema’s

In de tweede week van de zomer van 2016 stond het thema Hallo Wereld centraal. Zeven boeken over vakantielanden, reizen en de wereld.

Hier de zeven boeken van het thema op een rij:

Hallo Wereld – Rose Mary de Boer
Kinderen zijn altijd geboeid door andere kinderen! In dit mooie, leerrijke (kijk)boek kunnen kinderen (en grote mensen) op een boeiende manier kennismaken met andere culturen. Met foto’s en illustraties.

 

Bumba in Egypte – Hans Bourlon
Eentje voor de aller kleinste kids.
Bumba is natuurlijk erg bekend van tv, maar de boekjes zijn ook erg leuk en leerzaam. Bumba en zijn vriendjes gaan op reis naar Egypte. Ze zien oude Farao’s, rijden op een kameel en zien de grote piramide.

Voorbij de Horizon – Arend van Dam
Wat maakt de landen van Europa speciaal en wat is er zo bijzonder aan dit continent als geheel? Je leest het in Voorbij de horizon. Arend van Dam maakt het begrip Europa toegankelijk voor kinderen vanaf zes jaar. In vijftig originele verhalen passeren de meest uiteenlopende gewoontes en gebeurtenissen uit 46 Europese landen de revue.

In een land hier ver vandaan – Arend van Dam
Dit boek bevat vijftig verhalen over plekken die de wereld zo bijzonder maken. Over oude en nieuwe wereldwonderen, zoals de piramide van Cheops en de Taj Mahal, maar ook over volkeren van toen en nu, zoals de Grieken en de Romeinen, de Maori’s en de Aboriginals.

De Gele Ballon – Charlotte Dematons
Ga je mee op wereldreis? Als je goed kijkt zie je dat een blauw autootje, een gevangenisboef, een fakir op een vliegend tapijt en een gele ballon met je meereizen.

Dummie de Mummie en de gouden scarabee – Tosca Menten
Dummie de Mummie en de gouden Scarabee is een leuk boek voor de jonge lezers. Het boek zit vol humor en komische situaties waar om je luidkeels zult lachen. Het verhaal wordt aangevuld door grappige tekeningen.
De Dummie de Mummie verhalen zijn ondertussen razend populair, heb je ze dus nog niet gelezen, dan is het zeker iets voor deze zomer!

Zo voelt het in Afrika – Xavier Deneux
Boekjes lezen is zelfs met de kleinste kinderen al leuk. Er zijn veel prentenboek voor peuters met leuke prenten en leuke verhaaltjes met simpele woorden en vaak op rijm. Wat ‘zo voelt het in Afrika’ zo’n leuk boekje maakt is dat de prenten en het verhaal niet alleen leuk zijn, maar dat er ook van alles te voelen is in het boekje.