Kijk- en Zoekboeken

Zomerthema’s

Kijk- en Zoekboeken, ken je ze nog? Vroeger hebben we allemaal ‘gelezen’ uit de zoekboeken van Wally. Tegenwoordig zijn er zo vele meer kijk- en zoekboeken over alle mogelijke thema’s. Heerlijk voor een lange dag op de achterbank of in het vliegtuig als je op weg bent naar je vakantiebestemming of op een regenachtige dag op de camping.

De Kijk- en Zoekboeken van zomerthema 2016 op een rij:

Kijk en ontdekboek De Wereld Rond
Bezoek een tropisch eiland, een besneeuwd bergdorpje, een gigantische wereldstad en nog veel meer opwindende plaatsen in de wereld.

Het sprookjes kijk- en zoekboek – Anne Suess
In dit prachtige, uitgebreide zoekboek zijn veel bekende sprookjesfiguren te vinden: Vrouw Holle, Assepoester en Rapunzel, Ali Baba, Roodkapje, de kleine zeemeermin en Gelukkige Hans.

Zonnige Zomer  – Rotraut Susanne Berner
Een zomers kijkboek op meeneemformaat Eindelijk is het zomer! De kersen zijn rijp, de kinderen lopen op blote voeten en na een korte onweersbui schijnt alweer de zon

Het grote Google Earth kijk- en zoekboek 
Pak snel je koffers en maak een spannende virtuele puzzelreis om de wereld! Download Google Earth op je computer, vul de coördinaten in van de unieke plekken die je in dit boek vindt en ontdek hoe ze er in het echt uitzien. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan New York of Tokio, inzoomen op wereldberoemde monumenten, zoals de piramiden in Egypte of het Colosseum in Rome, en op verkenning gaan in het Himalayagebergte of het Amazonewoud

Het grote Pinguinfeest – Christian Jeremies
Een Kijk- en zoekboek is nog nooit zo’n groot feest geweest. Dit boek is goed voor urenlang kijkplezier! Alleen al de grappige pinguïns zorgen voor veel plezier en humor.

Klerenboek – Joelle Jolivet
Een reuzenformaat prentenboek met als onderwerp een verzameling kleding door de eeuwen heen. De ordening van de kleding is willekeurig, met voor elk thema twee naast elkaar liggende overzichtspagina’s. De thema’s zijn: Naakt, Koningen en koninginnen, Hoofddeksels, Sporters, Schoeisel, Prinsessen, Wapenuitrusting, Mannen in rok, Vrouwen in broek, Beroepen, Alles voor de show, Warm, koud en nat.

Nederland – Charlotte Dematons
In vogelvlucht, met een arendsoog voor detail, bestrijkt Charlotte Dematons met haar éénharig penseel iedere uithoek van ons land. Wie Nederland openslaat wordt op de schutbladen al naar open zee gevoerd, waar de Vliegende Hollander en een walvisvaarder de wateren onveilig maken en op een heiige zomerse ochtend gaat de kijker bij het Haringvliet aan land om de rest van het jaar zijn tocht door Nederland te vervolgen.

 

maar er zijn nog veel meer kijk- en zoekboeken. Kijk HIER maar eens