Thema: Feest – Sinterklaas

Sinterklaas wordt vooral in huiselijk kring door gezinnen met kinderen gevierd. Voor jonge kinderen is Sinterklaas echt. zij zien dat hij met de stoomboot uit Spanje komt samen met zijn pieten om kinderen in Nederland te bezoeken en cadeautjes te brengen.
Het Sinterklaasfeest heeft verschillende veranderingen doorgemaakt in de afgelopen 10 jaar, maar het blijft een feestje voor kinderen.
Piramide besteed aandacht aan de sociaal-emotionele beleving van kinderen bij dit thema.

Basisbegrippen:
Sinterklaas – Piet – het boek – het plaatje – versieren – het liedje – zingen – zwaaien – erin leggen – de boot – het paard – de pakjesboot – het cadeautje – de schoen – strooien – klimmen – het dag – de zak – de tekening – openmaken – uitpakken – inpakken – het papier – lief – handje geven – dankjewel –

Uit het projectboek:

Lieve Sinterklaas – Kathleen Amant:
Anna mag vandaag met mama mee naar de winkel. Vandaag is er namelijk iets speciaals in de winkel. Sinterklaas is daar.
Anna heeft Sinterklaas nog nooit eerder in het echt gezien. Ze wil graag wat dichterbij, maar is ook een beetje zenuwachtig.
Anna kijkt goed, naar de witte baard van Sint, naar z’n rode hoed en de mooie ring aan de hand van Sint.
Dan wil Anna Sint nog een handje geven.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Rikki helpt Sinterklaas – Guido van Genechten:
Binnenkort komt Sinterklaas! Maar voor het zover is, gaat Rikki met zijn mama naar hem toe in de speelgoedwinkel. Daar hoort Rikki dat de Sint een groot probleem heeft: zijn paard is opeens ziek geworden. Hoe moeten Sinterklaas en zijn Pieten nu alle pakjes op tijd bij de konijnenkinderen krijgen? Misschien heeft Rikki wel een ideetje …
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Sinterklaas komt! Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt:
Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus. Tien heerlijke sinterklaasverhalen met feestelijke prenten van Fiep Westendorp.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Andere prentenboeken:

Saar en de Sint – Pauline Oud:
Het is bijna Sinterklaas. Saar is best wel een beetje zenuwachtig. Zouden Sint en Piet haar schoen wel zien staan en zouden ze op school komen? Daarom zingt Saar heel veel en heel hard, maakt de mooiste tekeningen, de prachtigste mijter en versiert ze samen met juf de klas. En weet je wat? Sint en Piet komen op school en laten een zak vol cadeautjes voor Saars deur staan.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Karel viert Sinterklaas – Liesbet Slegers:
Het is bijna Sinterklaas en Karel verteld erg graag over! Op school verteld Karel zijn juf over Sinterklaas en Zwarte piet. Hij leert er een leuk liedje en maakt een tekening voor Sint.
Thuis mag Karel zijn schoen zetten. Je ziet precies wat er allemaal bij het schoentje zetten hoort.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *