Thema: Mensen – Jij en Ik

In het thema Mensen, uit de Piramide vve methode, wordt gekeken naar hoe jij en ik er uit zien. Hoe ziet ons lichaam er uit, wat zijn verschillende tussen bijvoorbeeld meisjes en jongens. De kinderen kijken naar zich zelf in de spiegel, naar hun vriendjes op de groep en naar familie leden.

Basisbegrippen:
het lichaam, het hoofd, de buik, de billen, de arm, het been, de voet, de hand, de mond, het oog, de neus, het oor, het haar, de rug, de navel, de teen, de duim, de vinger, de bril, kammen, de jongen, het meisje, voelen, ruiken, luisteren, de spiegel, hard (voelen), zacht (voelen), praten, zingen, het geluid, nadoen, lopen, kruipen, springen, klimmen, zitten, rennen, wiebelen, rollen, ik, papa, mama, opa, oma, het kindje, de baby, lief, op schoot, groot, klein, samen, naast elkaar

Uit het projectboek:

Jop en Boeboe – Elly van der Linden
Jop is een aardig manneke en dol op zijn knuffel Boeboe. Hij verzint allerlei spelletjes samen met zijn knuffel. Boeboe verstopt zich achter de rug van jop, gaat op zijn hoofd zitten zodat je het gezicht van Jop niet meer kunt zien, hij kriebelt aan Jop zijn tenen en kruipt onder zijn hemd. Als Jop een grote bal heeft waar hij fijn tegen aan kan schoppen vindt Boeboe dat helemaal niet leuk. Boeboe valt om, maar gelukkig troost Jop hem meteen. Boeboe is toch zeker zijn allerliefste vriendje.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Broertje te koop – Marian de Smet
Loes heeft genoeg van haar kleine broertje. Eerst was hij klein en lief. Hij lag daar maar wat rond te kijken. Maar nu is het een minimonstertje dat haar spel verstoort. Broertje moet weg!
Loes zet hem aan de straat met een bordje: ‘Broertje te koop’. En, jawel, broertje wordt mee naar huis genomen oor Bram die altijd al een broertje wilde hebben. Loes heeft het rijk alleen. Eerst is dat leuk, maar dan mist ze haar broertje en weet ze niet hoe snel ze hem terug moet gaan halen. Dat komt goed uit want Bram heeft al snel genoeg van hem.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Billen Buikje Benen – Betty Sluyzer 
Een boek vol vrolijke rijmpjes over billen, buikjes en benen en nog veel meer lichaamsdelen. Samen met kinderen van allerlei nationaliteiten en met behulp van enkele dieren benoemen ze onderdelen van het lichaam.
Kinderen worden uitgenodigd om ook naar hun eigen lichaam te kijken tijdens het voorlezen van dit boekje.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.


Dansen, Springen, Buigen – Betty Sluyzer

De peuters Dee en Daa hebben een dansje geleerd. Ze zwaaien met hun handen, klapperen met hun tanden en stampen op de grond.
Een boek op rijm vol beweging en dans. Geen peuter kan tijdens het voorlezen van dit boek stil blijven zitten.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Andere prentenboeken:

Alles over jouw lichaam – Pauline Oud
Jonge kinderen maken kennis met hun eigen lichaam, en ontdekken tegelijkertijd het lichaam van een ander! Hoofd, ogen, oren, buik, vingers, voeten, jongens, meisjes, voorkant, achterkant en huid: elk stukje van je lichaam komt voorbij. Van hoe dat stukje eruitziet tot wat je er mee kunt doen; van kleine herkenbare ervaringsverhaaltjes tot vragen over weetjes en hoe iets voor jou voelt.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Zo zie ik eruit – Pierre Winters
Wil je alles weten over hoe je eruitziet? In dit boek lees je meer over je gezicht en alle andere delen van je lichaam. Waar zit je neus? Wat doe je met je mond, je ogen en je oren? Wat kun je allemaal doen met je armen en je benen? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook leuke versjes en opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.
KLIK OP HET BOEK VOOR MEER INFO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *